Skip to content

Nästa steg i resan mot drömboendet

 1. Gå på visningar och hitta rätt bostad

  Först och främst gäller det att hitta en bostad som passar dina behov och din budget. Börja gå på visningar, så du får en bra uppfattning om bostadsmarknaden och vad du kan få för dina pengar. Tänk på att det kan uppstå budgivning och att slutpriset därför kan bli högre än utropspriset. Sätt ett tak för dig själv för vad din bostad får kosta.

  Fastighetsbyrån förklarar visningar (fastighetsbyrån.se)

 2. Undersök bostaden

  Det är viktigt att undersöka bostaden som du ska köpa noga, så att det inte döljer sig kostsamma fel. Din mäklare kan hjälpa dig att hitta en besiktningsman som gör en profesionell bedömning.

  När du köper en bostadsrätt är det istället viktigt att titta igenom föreningens ekonomi. Du kan använda vår checklista för att få hjälp med hur du ska gå tillväga. 

  Fastighetsbyrån förklarar vad du ska tänka på om föreningens ekonomi (fastighetsbyran.se)

 3. Jag vann budgivningen! Vad gör jag nu?

  När du har hittat en bostad och vunnit budgivningen är det viktigt att du ansöker om bolån hos oss, innan du skriver på ett bindande avtal med mäklaren och säljare. Då kontrollerar vi att villkoren i ditt lånelöfte är uppfyllda och att vi kan godkänna bostaden som säkerhet.

  Ansök om bolån

 4. Bestäm ditt låneupplägg

  Efter att du har skrivit på kontraktet är det dags att se över låneupplägget. Vi bokar in ett möte för att diskutera frågor som handlar om ditt bolån, till exempel om du ska ha rörlig eller bunden ränta och hur mycket du ska amortera.

  Vi hjälper dig dessutom med andra frågor som rör ditt nya boende, som till exempel hemförsäkringen eller om du vill prata om ditt sparande.

  Läs mer om vilka delar vi kan prata om på mötet

 5. Skriv på och skicka tillbaka lånehandlingar

  Var uppmärksam på att lånehandlingar kommer skickas ut till dig och ska returneras underskrivna till banken i god tid innan tillträdet.

 6. När får jag nycklarna till bostaden?

  Du och säljaren träffas på tillträdesdagen, oftast på mäklarens kontor. Dina lån betalas ut och eventuellt handpenningslån löses samtidigt som banken även ser till att säljarens eventuella lån löses. Efter detta får du dina nycklar till bostaden och kan äntligen börja möblera i ditt nya hem!

Har du frågor om lånelöftet och om bostadsköp?

Prata bolån med oss

Det är mycket att tänka på när du köper bostad. Ring oss så hjälper vi dig! Öppet vardagar 09:00-18:00.

 

Kund i banken 0224-850 00

För att kontakta oss via telefon behöver du vara ansluten. Anslut dig för att ringa.

 

Inte kund i banken 0224-850 00

 

Hitta ditt närmaste kontor

Ska du köpa ny bostad innan du sålt din nuvarande?

Erbjudande till bolånekunder