Hoppa till textinnehållet

Vi skapar växtkraft

Som kund hos är du med och bidrar till att vi kan skapa växtkraft i Sala och Heby kommuner. Det är här vi har vårt engagemang och våra intressen. För oss är det en självklarhet att vara med och påverka utvecklingen i våra hemtrakter.

Därför engagerar vi oss i det som händer här omkring och vill bidra till våra kommuners bästa genom vår sponsring, våra vinstavsättningar till Miljonen och andra insatser som är viktiga för att få våra samhällen att leva. Det kan gälla idrott, kultur, föreningar, näringsliv eller annat som ger en aktiv lokal marknad och en blomstrande region. Både i det långa och korta perspektivet.

De andra miljonerna

Utöver Miljonen, där olika initiativ själva kan söka medel till olika projekt som bidrar med växtkraft i våra kommuner, avsatte vi på sparbanksstämman den 22 april ytterligare två miljoner kronor. Pengar som ska gå till ett antal olika områden som banken ser som mycket viktiga att göra en insats inom. 

Projekt vi driver under 2021

Framgångsfabriken

Näringslivet är en viktig del av det som skapar växtkraft i vårt område. Därför är det viktigt för oss att stötta våra företagare för att de ska kunna göra ett bättre jobb och skapa ännu bättre möjligheter för invånarna i Sala och Heby kommuner. Framgångsfabriken är ett koncept inom ledarskap och företagsutveckling som kördes för tredje gången under 2019/2020.    

Digital delaktighet

Digitalt utanförskap är något som gör att många stängs ute från viktiga samhällsfunktioner när allt fler tjänster digitaliseras. Det är ett område vi länge gjort insatser inom. Vi fortsätter med detta arbetet under 2020  bland annat genom att anordna utbildning i digitala tjänster. 

Entreprenörskap för unga

  • Rookie Startupps
  • Framtidens företagare

Trygghet i våra kommuner

Tack vare bankens goda resultat 2019 kommer vi avsätta ytterligare en miljon till samhällsnyttiga ändamål under 2020. Pengarna avsätter vi till området trygghet. Tillsammans med kommun, polis & räddningstjänst har vi inlett en diskussion om hur vi på bästa sätt kan bidra till att göra våra kommuner tryggare.

Projekt som tidigare fått pengar från den andra Miljonen 

Nyheter och pressmeddelanden

  • 2021-09-13 13:00
  • 2020-10-30 08:30
  • 2020-09-28 11:29
  • 2020-09-14 10:10
  • 2020-09-11 09:43