Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Vi skapar växtkraft

Som kund hos är du med och bidrar till att vi kan skapa växtkraft i Sala och Heby kommuner. Det är här vi har vårt engagemang och våra intressen. För oss är det en självklarhet att vara med och påverka utvecklingen i våra hemtrakter.

Därför engagerar vi oss i det som händer här omkring och vill bidra till våra kommuners bästa genom vår sponsring, våra vinstavsättningar till Miljonen och andra insatser som är viktiga för att få våra samhällen att leva. Det kan gälla idrott, kultur, föreningar, näringsliv eller annat som ger en aktiv lokal marknad och en blomstrande region. Både i det långa och korta perspektivet.

Föreningskraften

Teckna en tjänst hos oss och så skänker vi 100 kronor till en lokal förening du väljer.

A group of adult friends having picknick in the fall.

Miljonen

Under 15 år har vi delat ut en miljon  till projekt i våra kommuner. Stora och små summor har delats ut för att bidra till växtkraft på våra orter.

Kids in the garden playing with wooden boards.

Sponsring

Vi sponsrar många lokala lag och initiativ. 

Two young soccer coaches getting ready for soccer practice.

Den andra Miljonen

Utöver Miljonen, där olika initiativ själva kan söka medel till olika projekt som bidrar med växtkraft i våra kommuner, avsätter vi på årsstämman även en extra miljon. Pengar som ska gå till sex specifika områden som banken har identifierat som mycket viktiga att göra en insats inom.

Projekt vi driver under 2019

Föreningskraften

Föreningskraften startade 2016, där våra kunder väljer vilka föreningar de vill att vi särskilt ska stödja. Föreningarna får pengarna till sin verksamhet och kan använda dem där de anser sig behöva dem bäst. Pengarna delas ut under festliga former på en inspirerande föreningskväll varje vår.

Psykisk ohälsa hos unga

Svenska ungdomar mår allt sämre, och det är en utveckling vi vill göra vad vi kan för att vända. Vi har länge engagerat oss i projekt för att öka välmåendet hos unga i våra kommuner, och har till exempel under 2018 anlitat duktiga talare som Tobias Karlsson för att prata om detta viktiga ämne.

Digital delaktighet

Digitalt utanförskap är något som gör att många stängs ute från viktiga samhällsfunktioner när allt fler tjänster digitaliseras. Det är ett område vi länge gjort insatser inom, och under 2019 sätter vi åter särskilt fokus på att öka kunskapen om digitala tjänster och funktioner.

Ökad kunskap hos unga om bank & ekonomi

Vi vet att en ordnad privatekonomi och kunskaper om hur man sköter sina bankärenden gör att starten på vuxenlivet blir bättre. Därför har vi en ansvarig rådgivare som är särskilt engagerad inom ung ekonomi. Bland annat genomför vi helt kostnadsfria utbildningar på skolor i våra kommuner.

Hjärtstartare landsbygden

Vi vill att alla ska ha chansen att överleva ett hjärtstopp, och därför har vi sedan tidigare bidragit till 31 hjärtstartare i våra kommuner. På landsbygden är det ofta långt till närmsta hjärtstartare, och det vill vi fortsätta göra vad vi kan för att ändra på.

Framgångsfabriken

Näringslivet är en viktig del av det som skapar växtkraft i vårt område. Därför är det viktigt för oss att stötta våra företagare för att de ska kunna göra ett bättre jobb och skapa ännu bättre möjligheter för invånarna i Sala och heby kommuner. Framgångsfabriken är ett koncept inom ledarskap och företagsutveckling som körs för andra gången under 2019.

Projekt som tidigare fått pengar från den andra Miljonen 

Föreläsningar med Tobias Karlsson

Under hösten 2018 fick alla högstadie- och gymnasieelever i Sala och Heby kommuner, totalt nästan 2000 ungdomar, gå på föreläsning med Tobias Karlsson. En föreläsning om allas lika värde och om att följa sina drömmar.

Framgångsfabriken 2017/18

Ett antal utvalda lokala företagare fick under 2017/18 möjligheten att genomföra ett utbildningskoncept inom ledarskap och företagsutveckling under totalt cirka 14 dagar. 

Nyheter och pressmeddelanden

  • 2019-06-05 10:26
  • 2019-05-09 09:27
  • 2019-04-16 12:41
  • 2018-12-12 13:21
  • 2018-10-10 10:12