Hoppa till huvudinnehåll

Vi är inte som andra

Du kanske undrar hur vi skiljer oss från andra banker? Förutom att vi är landets näst äldsta och har varit verksamma ända sedan 1828? Vi bestämmer själva. Vi har inga aktieägare som kräver utdelning av vår vinst. Självständigheten blir därför vår styrka. 

Tillsammans skapar vi växtkraft

Vi har under många år gett tillbaka av vår vinst, till olika lokala verksamheter. Att ge tillbaka för en bättre framtid, är en viktig drivkraft i vårt arbete. 

 

Det är vad vi kallar växtkraft.

Jobba hos oss

Hos oss stannar många länge. Vi ser det som ett kvitto på att man trivs. Vi är en stabil arbetsgivare som funnits i 190 år, och planerar att finnas kvar i minst lika många år till. Vi är en arbetsplats med ett stort hjärta, där vårt samhällsengagemang är en viktig del av vilka vi är.

Företagsform

En sparbank är inte som andra banker. Juridiskt kan en sparbank närmast liknas vid en stiftelse. Verksamheten bedrivs inom ett avgränsat geografiskt område och utan ägare eller enskilt vinstintresse. Den vinst som uppkommer fonderas för att trygga insättarnas medel.

Historik

Den första sparbanken startade i Skottland 1810. Det var den första banken som var öppen för precis alla. Ambitionen var att verka för ekonomisk frihet genom sparande. Med denna humanistiska idé som grund öppnade Sala Sparbank 1828.