Meny
Vår verksamhet

Årets mottagare av Hållbarhetsstipendiet

För tredje året i rad delar vi ut Sala Sparbanks Hållbarhetsstipendium. Årets mottagare är Expowall AB och Starfors Måleri AB. De två företagen kommer att få coachning av Johan Solberg från U&WE i hur de kan förbättra hållbarheten i sina företag under det kommande året.

Expowall AB

Joakim Gustafsson, Expowall AB
Joakim Gustafsson, Expowall AB tillsammans med Anette Tallroth, företagsrådgivare på Sala Sparbank.

Expowall AB drivs av Joakim Gustafsson i Sala. Han driver företaget själv och hyr in personal vid behov. Företaget startade 2016, huserar på Fridhem och sysslar med att bygga mässor åt arrangörer och hyr ut posterväggar.

-Det känns jätteroligt. Det blir som en liten omstart kring hållbarheten. Det ska bli roligt att träffa Johan och ha någon att bolla med, säger Joakim.

Joakim berättar att han märker att det blir mer och mer efterfrågningar från kunder om hur hållbara företetagets produkter är.

-Hållbarhet är viktigt, vi ska ju lämna över vår planet till våra barn. Så allt måste vara hållbart.

-Målet med företaget är ju att expandera. Vi är ett litet och nystartat bolag. Men vi har ju jobb runtom i hela Sverige.
Vi vill visa att vi gör hållbara event, säger han.

Starfors Måleri AB

Henrik von Walden, Starfors Måleri AB
Henrik von Walden, Starfors Måleri AB tillsammans med Anette Tallroth, företagsrådgivare på Sala Sparbank.

Starfors Måleri består av Henrik von Walden och har två stycken anställda. De bedriver byggnadsmåleri och tapetsering till både privatpersoner och företag. Henrik startade företaget 2012 och är beläget i Heby.

-Målet med företaget är att expandera och anställa några fler, säger Henrik.

Hållbarhet för Henrik handlar i dagsläget om att ta vara på saker och se det långsiktiga.

-Jag tycker att man ska främja det lokala, och gynna de som finns på orten, säger han.

Som målare är han medveten om de kemikalier han arbetar med dagligen. Henrik hoppas kunna få hjälp och coachning av Johan Solberg kring att komma vidare och utveckla hållbarheten i företaget. Han blev glatt överraskad när han fick veta att han fått Hållbarhetstipendiet.

-Det känns kul att få den här chansen. Jag har hållit på med det här så länge, och det ska bli intressant att få någon som kan se på företaget på ett annat vis, säger Henrik.

Vi säger grattis till Joakim och Henrik, det ska bli intressant att följa er resa!