– Det är kul att få bekräftelse. Matsvinn är vår största bov i verksamheten och vi ville göra en insats där vi kunde göra mest. Det blev ett fantastiskt resultat, säger Daniel.

Daniel berättar att personalen är i högsta grad involverade, både butiksmässigt och driftmässigt.

Bland annat genom ett egenkontrollsprogram. Det kan handla om hur de sopsorterar, sparar energi men också hur man minskar matsvinnet.

– Vi är många, och personalen är ju de som hanterar varor. Utan dem hade vi inte haft ett så här bra resultat.

Nya mål för att förbättra hållbarheten sattes redan i höstas med den nya affärsplanen. De kommer bli ännu hårdare på sig själva med datumkontrollsystem och lägga upp saker i sin "Ät snart"-station.

– Vi ska bli ännu bättre på att erbjuda varor med kort datum. Vi vill till exempel tipsa kunderna ifall de ska laga en Carbonara till kvällen, så lägger vi fram bacon som går ut snart.

Vinsten ska firas, och Daniel berättar att de tänker göra det extra trevligt i lunchrummet.

– Vi har ju eget konditori och catering så det blir tårta eller smörgåstårta, säger Daniel.

Hållbarhetspriset delades ut på Näringslivsgalan Silverglans där utmärkelsen gick till det företag som gjort en betydande insats för hållbarhet inom sin verksamhet. Nominerade till Hållbarhetspriset var förutom Åkrahallen även Måns Ols och Sala Allehanda.

Stort grattis Åkrahallen, ni gör ett viktigt jobb.